dinsdag 22 augustus 2017

Onze stijliconen

Medialinks

hyvesknop.jpg

 

 

linkedinknop.jpg

 

 

twitterknop.jpg

 

 

youtubeknop.jpg

Stijliconen
 
Toon alles
<< Eerste pagina < Vorige pagina [1] 2 3 4 Volgende pagina > Laatste pagina >>

Foto Naam Meer informatie
Aletta Zeeman Intro: Aletta Zeeman is al sinds 1995 werkzaam als binnenhuisarchitect/interieurarchitect.
Het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurstylist of binnenhuisadviseur is dat een interieurarchitect ook mag adviseren over bouwkundige ingrepen als het weghalen van een draagmuur. Wikipedia zegt het volgende over de interieurarchitect:
De interieurachitect (vroeger: binnenhuisarchitect) houdt zich bezig met alle aspecten van het interieur; kleur, licht (zowel kunst- als daglicht), vorm en materiaal. De interieurarchitect geeft vorm aan de leefomgeving.
Als er van te voren goed is nagedacht over hoe iets er uit moet komen te zien, kan het eindresultaat ervoor zorgen dat de ruimte optimaal functioneert en dat het een sfeervol geheel is waar mensen zich op hun gemak voelen. Of het nu gaat om particuliere of openbare ruimtes, een interieurarchitect kan zorgen voor een bijzonder eindresultaat.
Vroeger werd de interieurarchitect pas ingeschakeld nadat de architect het gebouw had ontworpen. Nu wordt meer en meer ontwerp van gebouw en inrichting gecombineerd. Dat zorgt voor meer eenheid.
Door middel van tekeningen maakt de interieurarchitect de plannen duidelijk; plattegronden, doorsneden, maquettes en 3d visualisaties helpen een helder beeld te scheppen voor de opdrachtgever en de uitvoerenden.
In Nederland is de titel interieurarchitect beschermd. Daarvoor is een inschrijving in het Architectenregister nodig. Onze Aletta staat daar uiteraard in vermeld, net als onze andere tientallen interieurarchitecten in heel Nederland. Aletta verricht haar
werkzaamheden in zowel de kantoor- projectinrichting als in home-sector. Ze is tevens verkoopstylist en interieurstylist en is gespecialiseerd in het maken van 3d- visualisaties (3 d staat voor 3 dimensionaal).
Angela Warmerdam Intro: Tuinontwerper Angela Warmerdam studeerde kunstgeschiedenis, en werd pas echt actief als tuinontwerper nadat Rob Verlinden haar ontdekte. Een paar jaar geleden nam ze deel aan een tuinontwerpwedstrijd die ze won. Haar ontwerp werd gerealiseerd in het bekende t.v. programma Eigen Huis en Tuin.
Rob Verlinden was zo onder de indruk van haar dat hij zelfs een hoofdstuk aan haar ontwerp wijdde in zijn tuinboek.
Haar visie op haar werk:
Om te blijven leren op het gebied van het groen en natuurlijk het ontwerpen van buitenruimtes, heb ik mij ook aangesloten bij de brancheorganisatie voor ontwerpers BRAVVO.
Naast mijn werk als ontwerper, ben ik ook op andere creatieve gebieden
actief: schilderen, keramiek, fotografie, koken, textiel. En eigenlijk is ook bij deze zaken de natuur steeds weer een inspiratiebron.
Waarom een tuin?
Een mooie tuin bij uw huis zorgt voor een extra plek waar u kunt leven en zich kunt ontspannen.
Een tuin is de verbinding tussen uw leven buitenshuis en dat binnen de veilige muren van uw huis, een overgang als het ware. Dat geldt evengoed voor een patio, balkon of dakterras.
Ik ben van mening dat een tuin bij de persoon of het gezin moet passen die erin leeft. Geen dertien in een dozijn, maar een geheel dat is afgestemd op de bewoners en hun wensen, smaak, mogelijkheden en omstandigheden. Een groene leefomgeving is belangrijk voor het welbevinden van ons allemaal en hieraan moet dus voldoende aandacht worden besteed.
Een goed tuinontwerp kan niet tot stand komen als uw wensen en de omstandigheden van de plek waar de tuin moet komen niet voldoende duidelijk zijn. Ik gebruik hiervoor een uitgebreide vragenlijst waarin uw gezin, uw smaak, uw lievelingsplanten en nog veel meer aan de orde komen. Daarnaast gaan we natuurlijk de tuin bekijken (als er al sprake is van een tuin)
en indien nodig inmeten.
Zodra alle gegevens bekend zijn, gaan we werken aan een schetsontwerp. In een tweede gesprek zal ik het schetsontwerp toelichten en met u bespreken.
Er kunnen dan natuurlijk op uw verzoek nog wijzigingen worden aangebracht.
In dit gesprek wordt ook de offerte voor het tuinontwerp en het eventuele beplantingsplan voorgelegd en eventueel opdracht gegeven.
Vervolgens wordt een definitief ontwerp uitgewerkt en als u hierom heeft gevraagd, ook een beplantingsplan.
De uitvoering kan met behulp van de materiaallijsten helemaal of gedeeltelijk door u zelf worden uitgevoerd. Daarnaast kunt u met het ontwerp ook een hovenier benaderen. Tijdens de uitvoering van het ontwerp zal ik de totstandkoming van de tuin natuurlijk begeleiden en zo nodig in overleg met u bijsturen.
Anke van Huizen Intro: Illustrator en ontwerper Anke van Huizen maakt niet alleen mode-illustraties, maar ook kinderboeken, geboortekaartjes en muurschilderingen. Ze heeft een jarenlange ervaring als modeontwerper, kostuumontwerper, interieurstylist, decoratieschilder en meubelontwerper. Anke geeft ook workshops en beschildert baden.
Annalies van Kleef Intro: De nadruk ligt bij mijn werk op portret- en glamour fotografie en artfotografie. De
foto's worden gemaakt in mijn studio in Drachten of op locatie. Naast fotograaf
ben ik ook visagist. Als je een shoot bij mij boekt dan verzorg
ik de visagie, doe de hairstyling en maak daarna de foto's. Op deze
manier voel je je al aardig op je gemak wanneer we aan het fotograferen toe zijn, zodat we samen een perfect eindresultaat
kunnen maken. Als visagist werk ik voor andere fotografen en
bedrijven, ik doe meestal reclamewerk.
Anne van den Heuvel Intro: kunst inspireert
kunst geeft kleur
kunst motiveert
kunst communiceert
kunst = genieten!
Organisaties en mensen laten zichzelf graag zien.
ANNE VAN DEN HEUVEL laat omgevingen communiceren door het toepassen van kunst & kleur.
ANNE: ''Ik omgeef!"
Een mens is onlosmakelijk verbonden met haar/zijn omgeving. Ik ontwerp van binnen naar buiten, en omgekeerd."
ANNE: ''Ik ont-saai!"
Van een fascinerend kunstwerk voor de entree van uw bedrijf, of een intrigerend object in uw woonkamer tot een
uitdagende re-styling van uw kantoor:
ANNE VAN DEN HEUVEL staat garant voor unieke creaties en inspirerende oplossingen!
Het werk van ANNE VAN DEN HEUVEL is authentiek, verleidelijk, delicaat ?n toegankelijk. Echte liefde, pure ambacht, ware originaliteit...
De combinatie van Anne's inlevingsvermogen en lef zorgt voor werk met een onmiskenbaar authentiek karakter.
De kracht van ANNE VAN DEN HEUVEL = het vermogen in te leven in elke specifieke situatie.
Anne's kunstwerken gaan een unieke relatie aan met de totale ruimte, en hebben daarbij een hoog esthetisch en functioneel karakter. Zo correspondeert uw omgeving met uw specifieke behoeften die aansluiten bij het karakter van uw woon- of werkomgeving.
Annemarie Blokland
Annet Grippeling Intro: Annet Grippeling is binnenhuisarchitect/interieurontwerper. Ook is ze personal shopper op interieurgebied.
Ze kenschetst haar werkwijze als volgt: tijdens het eerste gesprek inventariseer ik uw eisen, wensen en voorkeuren. Deze worden verwerkt in een programma van eisen.
Vervolgens wordt een offerte uitgebracht en na goedkeuring van deze offerte maak ik een advies. Dit zal in een vervolggesprek gepresenteerd en met u besproken worden.
Ik werk zoveel mogelijk met een bouwkundige plattegrond. Wanneer deze niet voorhanden is, meet ik de te adviseren ruimte op.
In een totaaladvies zitten de volgende onderdelen:
* - meubelopstellingsadvies
* - kleuradvies
* - uitgebreid verlichtingsplan
* - sfeerimpressie d.m.v. foto's
* - raamdecoratieadvies
* - 3D-tekening van de nieuwe ruimte
* - adviesplan waar al het bovenstaande in is verwerkt.
Annet Veerbeek Intro: Annet Veerbeek ken je waarschijnlijk wel van de styling van de coiffure award. Haar eigenzinnnige vormgeving maakt haar fotostylingwerk zeer herkenbaar. Ze ontwerpt tevens stands voor beurzen, is decorbouwer en interieurstylist voor bedrijven en particulieren.
Annet Veerbeek is ook de personal shopper die gespecialiseerd is in mensen die een hekel hebben aan winkelen.
Ans Feenstra Intro: Ans Feenstra is al jaren actief als grimeur, schminkster en kleedster.
Eind november zie je haar allerlei hulpsinterklazen en zwarte Pieten bezoeken met haar koffer vol illusies (ze is ook erg goed in het plakken van baarden). Het perfect opmaken van een Sinterklaas en een zwarte Piet kost, vergis u daar niet in, meestal wel twee uren. We willen tenslotte geen witte oren zien bij een zwart gezicht.
Ook bedrijven die de kinderen van klanten of van medewerkers willen laten schminken kunnen dat door Ans Feenstra laten doen. En Ans heeft er alle begrip voor dat kleine kinderen niet heel erg lang stil kunnen zitten. En ze begrijpt ook dat niet alle kinderen geschminkt willen worden als poes.
Een kinderfeestje wordt ook een feest om nooit te vergeten, (al is het maar door de prachtige foto's) als u Ans inschakelt.
Ans verzorgt ook al zo lang ze zich kan herinneren de grime van diverse grote musicals, cabaret- en toneelvoorstellingen. Bodypainten kan ze ook, al is dat weer een andere tak van sport.
Bert
Carla Stroyckens
Carolina Pestman
Caroline Martinot Intro: Caroline Martinot
is sinds 1992 werkzaam als allround fotograaf. De nadruk ligt op portret en mode/lifestyle fotografie op locatie. Ze werkt voor verschillende opdrachtgevers zoals reclamebureaus, uitgeverijen, modellenbureaus en bedrijven. Ze denkt graag mee in de creatieve ontwikkeling van een fotoshoot en heeft aan een half woord genoeg. Naast fotograaf is ze ook visagist met een oog voor styling. Deze combinatie zorgt ervoor dat tijdens het fotograferen er naar alle aspecten gekeken wordt om zo tot een perfect eindresultaat te komen.
Caroline Pluym Intro: Onze cameragenieke en fotogenieke t.v. stylist Caroline Pluym was al in diverse t.v. programma's te zien als stylist, visagist, interieurstylist en personal shopper.
Thomas Berge was zeer onder de indruk
toen ze bij het RTL 4 programma Aperitivo op haar eigen charmante wijze vertelde hoe je van je droge hakken afkomt. Hij jubelde daarna als nooit tevoren. Ook als fotostylist heeft Caroline meegewerkt aan grote campagnes. Ze was de corporate stylist van KPMG, Price Waterhouse Coopers en de Bijenkorf.
Carrie Preston Intro: Tuinarchitect Carrie Preston uit Amersfoort ontwerpt al vijftien jaar tuinen. Op jonge leeftijd begon ze te werken bij een plantenkwekerij. Haar bevlogenheid en kennis van planten vielen op waardoor ze regelmatig werd gevraagd om beplantingsplannen te ontwerpen. Van haar grote passie voor tuinen heeft ze haar beroep kunnen maken door de studies tuinbouw en tuin- en landschapsarchitectuur af te ronden.
Architectuur speelt een centrale rol in de ontwerpen van Carrie. Ze ziet de tuin als een verlengstuk van het huis, als een ruimte die uitnodigt om buiten te leven. Woning en tuin kun je volgens haar niet afzonderlijk bekijken; ze versterken elkaar juist.
Carrie maakt prachtige tuinen, maar vindt de praktische kant net zo belangrijk. Zo maakt ze tuinen die leefbaar zijn voor kinderen en ze houdt rekening met een eventueel extra parkeerplaats of een hobbymoestuin van de klant. Ze is steeds op zoek naar vernieuwende idee?n die iets toevoegen aan de wensen van de klant.
Bij Carrie is een tuin echt af doordat ze de juiste accessoires meeneemt in haar ontwerpen. Tuinmeubilair, verlichting, een brievenbus, kunstelementen; juist deze accessoires maken het plaatje compleet.
Christel Schers
Christiaan Fraza Intro: Christiaan Fraza was te zien in de finale van de zoektocht naar een topstylist door VT wonen. En op dit moment kun je hem in actie zien bij "My first home".
Zijn motivatie? Interieur en styling zijn de grote passies van Christiaan.
Na succesvol afgesloten studies Mode- en Interieurvormgeving werkt Christiaan sinds 1994 als freelance stylist en ontwerper. Hij werkte voor diverse tijdschriften, televisie omroepen, deed commercials en videoclips van bekende artiesten en werkte met vele televisiepersoonlijkheden in binnen- en buitenland. Daarnaast doet hij voor diverse bedrijven en merken projecten zoals modeshows, beurzen, sales en public relations. Christiaan schildert ook portretten op paneel in pop-art stijl van bekende iconen of in opdracht van particulieren. Deze kunnen ook worden uitgewerkt met originele Swarovski kristallen.
Claudia Echten
Claudia Hamers Intro: Ik hou van vormgeving, interieurs met karakter maar vooral van mensen. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een eigen stijl.
Dat kan over de inrichting van een woon- of werkruimte gaan. Het kan een kleuradvies, een kunstadvies of een trendprognose zijn maar ook hulp bij het ontwerpen van een eigen meubel, housestyle of een schilderij.
Ik heb gewerkt voor zeer uiteenlopende projecten. Van verbouwen en inrichten van appartementen, winkels en kantoren tot kunstadvies of een trendprognose voor een nieuw imago.
Ik ben als grafisch ontwerper begonnen. Ik heb stands ontworpen en vele sets in fotostudio?s opgebouwd. Werkend als fotostyliste werd toch langzaam duidelijk dat mijn liefde ligt bij interieur styling. Ook als kunstconsulente bleef
de totaalsfeer van een ruimte mij boeien.
Ik leg mijn idee?n altijd uit met behulp van duidelijke beelden. Dit kunnen interieurschetsen of plattegronden zijn, foto?s, een moodboard, kleur en materiaalstalen of het bezoeken van sfeerlokaties.
Claudia Westen
Denitza van der Meulen Intro: Make-up is de passie van mijn leven!
Ik laat me bovenal inspireren door mijn gevoel maar ook door natuur, fashion en films. Wat ik belangrijk vind, is goed naar de klant luisteren en goed aanvoelen wat iemand wil. Dat is ook mijn kracht. Het mooiste van de mensen naar voren halen en hen gelukkiger maken.
Want ieder mens is mooi. Iedereen heeft iets bijzonders en speciaals in zich.
Diana Dikken Intro: Diana Dikken heeft een grote liefde voor het uiterlijk van iedere mens. Ze werkt graag samen met mensen en wil hen gelukkig maken door ze een goed gevoel te geven over hun uiterlijk. Diana gaat uit van het mooie in elke mens en versterkt dit.
Diana kan een klant een totaalpakket van stylingadvies aanbieden. Ze is namelijk gespecialiseerd in haar- kleding- en kleuradvies, visagie en grime. Daarnaast cre?ert ze door haar enthousiasme een fijne werkomgeving met een ontspannen sfeer. Haar innerlijke kracht weet ze over te brengen op de klant. De klant mooier maken is haar uitgangspunt. Het werk van Diana is verzorgd; ze streeft naar perfectie.
Dolinda Toepoel Intro: De basis van Dolinda's werkzaamheden ligt bij het Nederlands Mode Instituut, een onafhankelijk adviserend instituut op het gebied van tendensen en trends voor de modebranche. Haar werkzaamheden bestonden uit het voorbereiden en verbeelden van kleur- en sfeerprognoses en het opzetten van voorlichtingsdagen en beurspresentaties.
Daarna is zij als zelfstandig ondernemer verder gegaan en verbeeldde zij o.a. ook sfeer- en kleurprognoses voor nationale en internationale mode- en interieurinstituten / bladen en bedrijven.
In 1992 werd haar presentatie van de collectie voor Maconde / Vadim Portugees Mannenmode confectionair gewaardeerd met een nominatie door de Art Directors Club Nederland. Deze productie heeft zij zelfstandig geregisseerd, gestyled en ge?llustreerd.
Na deze nominatie heeft Dolinda ook vele illustraties voor allerlei vakbladen, boeken, enz. ontworpen.
Wat Dolinda ook doet in haar werk, ze blijft altijd styliste. Het spel is toch het goed combineren van de beelden, objecten en kleuren.
Veel ervaring heeft Dolinda ook in het geven van workshops en cursussen.
De laatste tijd heeft ze zich toegelegd op een alternatieve vorm van familieportretten. Uit verschillende, apart genomen foto's, monteert zij ??n nieuw portret. E?n gezicht samen-gesteld uit verschillende portretten, een nieuw gezicht waarbij toch ieder familielid te herkennen is. Deze beelden worden op ongeveer 1 meter bij 1 meter afgedrukt en ingelijst.
Elisa Verhoeven
Ellen Brunsveld van Hulten Intro: Architectuur en kunst zijn de peilers waarop de interieurs van Ellen Brunsveld van Hulten gestalte krijgen. Door gebruik te maken van eerlijke materialen, natuurlijke tinten en gebruik van toegepaste kunst ontstaan interieurs die de bewoners omarmen en de woning op alle fronten recht aan doen.
Ellen Brunsveld van Hulten studeerde aan de Kunstacademie St. Joost in Breda, volgde een kunstopleiding in Antwerpen en heeft zo'n drie jaar ervaring als interieurarchitect in Amerika. U kunt een beroep doen op haar ervaring op het gebied van interieuradvies, interieurstyling, meubelontwerp en verkoopstyling. Daarbij is vormgeving altijd het belangrijkste uitgangspunt. En natuurlijk oog voor detail en afwerking. De stijl is tijdloos chic, maar kenmerkt zich ook door pure soberheid.
Elske van Buuren
Elvira Korsten Intro: Elvira Korsten is
visagist en grimeur en heeft pas een opleiding als fotostylist afgerond.
Haar inspiratie haalt ze uit beeldende kunst, mode, film en theater, architectuur en fotografie.
Ze was visagist en kleedster voor diverse films (Poppetje, kip zonder kop, Huisje boompje beesten, Egofixe), het t.v. programma Klokhuis, het tijdschrift Action Sport en diverse reclameshoots. Haar werk was in diverse Parool bijlagen te zien.
Elvira vindt het ook heerlijk om metamorfoses te verzorgen, eventueel gecombineerd met een fotoshoot.
Esther Muizelaar
Lady Penelope
Evelien Emonds Intro: Behalve de trouwambtenaar van de burgerlijke stand is er niemand die zoveel bruidsparen ziet als Evelien Emonds. Zij zorgt voor de romantische herinnering aan je trouwdag met haar schitterende trouwreportages.
Als ze even genoeg romantiek heeft gesnoven is ze actief als visual merchandiser, technisch stylist en grafisch vormgever.
 

<< Eerste pagina < Vorige pagina [1] 2 3 4 Volgende pagina > Laatste pagina >>